RIETKRAAG

De Rietkraag is een bijzondere woonbuurt met meerdere typen woningen op korte afstand van het Centrum van Stadshagen. Met het stadscentrum van Zwolle is een directe verbinding via de Twistvlietbrug.

 

Aan de noordzijde van De Rietkraag ligt het Rietpark waar de Oude Wetering doorheen meandert. Kenmerkend voor het Rietpark zijn de ruime groengebieden en waterpartijen die deels, zoals de naam al aangeeft, worden omzoomd door rietbeplantingen. Straatnamen als De Laan, Frankhuissingel, Stadsparksingel, Rietparksingel benadrukken nog eens extra het karakter en de kwaliteit van de buurt.

 

De Rietkraag telt veel groene plekjes waar kinderen onbekommerd in een verkeersluwe omgeving kunnen spelen. Parkeren geschiedt in zogenaamde "parkeerkoffers", kleine concentraties van parkeerplaatsen in dwarsstraten waaraan niet gewoond wordt.

 

Dwars door De Rietkraag loopt - van noord naar zuid - de zogeheten "Strip", de Rietkraagsingel, het hart van De Rietkraag. De "Strip" is een recht, tien meter breed, ondiep water dat in verbinding staat met de Oude Wetering. De Rietkraag bevat ca. 550 woningen.