stadshagen

Stadshagen ligt aan de noordzijde van Zwolle. Een "landelijke stad" die na voltooiing zo'n 16.000 woningen en ongeveer 40.000 inwoners zal tellen.

 

Plezierig wonen en recreëren gaan optimaal samen in Stadshagen. Fraaie uitzichten, comfort, rustiek, kindvriendelijk, natuur rondom, verkeersluw, lommerijk en privacy zijn de ingredienten van het "andere wonen" dat stdshagen haar bewoners biedt. 

 

Veel groen, sportvelden, waterpartijen, een groot recreatiemeer en een prachtig Stadspark geven u het gevoel te wonen in een "landelijke stad". Het centrum van Stadshagen is in één woord uniek: goed bereikbaar, gevarieerd, overzichtelijk, informatief en op korte afstand van elkaar treft u sociale, medische en culturele voorzieningen, samengebracht in zogenaamde "Huizen", zoals het Cultuurhuis, het Gezondheidshuis en het Hanzehuis. 

 

In het Cultuurhuis zit een bibliotheek, een muziekschool, een kinderdagverblijf en een peuterspeelzaal.

 

Het Gezondheidshuis biedt plaats aan o.m. een gezondheidscentrum waar vrijwel alle medische disciplines vertegenwoordigd zijn, een dienstencentrum en diverse zorgvoorzieningen.

 

Het Bewegingshuis is in feite één groot multifunctioneel sportcentrum terwijl het Hanzehuis een combinatie is van winkelcentrum met wonen daarboven.

 

Een ondergrondse parkeergarage voor meer dan 500 auto's completeert dit bijzondere Centrum. Vlak naast het Centrum is het Stadspark.

 

Vergeleken met andere nieuwbouwlocaties loopt Stadshagen voorop: voorzieningen op het gebied van infrasructuur, openbaar vervoer en onderwijs zijn gedurende de bouw van de wijk ruim aanwezig enoperationeel, U hoeft dan ook niet jarenlang te "pionieren".

 

Wonen in Stadshagen is verrassend veelzijdig.